Make your own free website on Tripod.com
wHaTagirLwanT ?

Home

Resume eJ
Smile
Gambo-gambo eJ
Lirik Lagu Best
Muhasabah Diri
HasiL Karya eJ
Related Links
Contact Me
Cerita Pengajaran
Subject: 3 Soalan & 3 Jawapan
Teka-teki
Teka-teki

ada 3 orang member kamcheng pegi becuti kat pulau
tioman........... sampai kat sana, diaorg pun pegi laa kat area tekek nak cari resort
tempat persantaian diaorg barang semalam cuma... riki punya riki....
last-last dapat laaa satu resort yg sewanya cuma RM30 satu malam.... since
diaorg ni member kamcheng giler.. depa pakat nak sewa satu bilik je & tanpa
banyak soal.. masing2 keluarkan sorang RM10... kira tong2 3 org
laaa..... so bila dapat kunci jer... depa tanpa membuang masa terus jer pegi
bilik. lepas depa blah pegi bilik..... minah cun kat front office tu baru teringat yg laaa ni resort dia tengah buat promotion... so satu bilik cuma
RM25 je... minah ni pun panggil bell boy suruh pulangkan balik lagi
RM5 kat mamat 3 org tu... on the way nak pulangkan duit tu.. si bell boy
ni tepikir yg duit belen ada RM5.. mamat tu ada 3 org... camna nak bagi duit
tu sama rata kat diaorg..??? pikir punya pikir last2 mamat ni dapat
idea... dia pulangkan sorang RM1 kat mamat tu... then belen lagi RM2... dia
ambik buat beli jajan... maknanya.... mamat 3 org tu cuma bayar duit hotel sorang RM9....
total depa bayar.... RM9.00 x 3 = RM27... mamat bell boy tu amik RM2... so total semua sekali
RM27 + RM2 = RM29 mana pegi lagi seringgit....?????????????